Ауди: Трудно привличаме хора от другите отбори

Заводският отбор на Ауди във Формула 1, базиран на Заубер, тепърва ще расте и ще се развива, но от германската марка вече признаха, че имат проблеми с привличането на хора от другите тимове в световния шампионат.

Ауди ще дебютира във Формула 1 през 2026 като доставчик на задвижващи системи и дотогава трябва да привърши придобиването на Заубер, като швейцарският тим е обвързан с основния си спонсор Алфа Ромео до края на 2023 година.

“Подготовката ни за Формула 1 започна няколко месеца преди официалното съобщение през август - обясни техническият директор на Ауди Спорт Щефан Драйер. - От август насам сме наели 100 човека, а екипът ни ще расте сериозно в следващите години.”

В Италия: Ауди да вземе Матиа Биното

Шрайер потвърди, че става въпрос за екип от над 300 човека, като това са хората, които ще се занимават със създаването и развитието на задвижващите системи за сезон 2026 във Формула 1.

Ауди търси пилот по развитието през 2023

“Познавам добре нашия екип, знам какви са възможностите му и имам вяра в тези хора - допълни Драйер. - Но не можем да се сравняваме с вече утвърдените производителите на двигатели. Но ние ще продължим да привличаме хора - както от нашата компанията, така и отвън.”

Не пуснали Ферари на среща на производителите на мотори

Също така, Драйер призна, че Ауди Спорт има трудности с привличането на хора, които вече работят във Формула 1.

Ауди може да доставя мотори на други отбори

“Ред Бул Пауъртрейнс са разположени близо до Мерцедес в Бриксуърт, това прави контактите и привличането на хора от другите тимове доста по-лесно - обясни Драйер. - Ние трябва да привлечем 300 или 400 човека в Нойбург ан ден Донау, това е много тежка задача. В Ред Бул Пауъртрейнс вече работят 350 човека, но Милтън Кийнс е на 50 километра от Бриксуърт. Ние сме далеч от всички - Ферари са в Маранело, Рено е във Вири, а Хонда е чак в Сакура в Япония.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти