Златко Далич преди мача с Мароко: Това е големият финал на един малък свят, имаме проблеми със състава

Селекционерът на Хърватия Златко Далич говори на пресконференцията преди мача за 3-то място с Мароко от Мондиал 2022 в Катар.

"Това е голям финал за нас. Голям мач, борба за медал. Максимално уважение към Мароко, който е една от най-приятните изненади и те мислят като нас, така че ще играят с възможно най-добрия състав в момента, също като нас. Искат да са трети, и за двата отбора това е голям финал, а като гледаме полуфиналите, това беше максимумът и за нас, и за тях. Това е големият финал на един малък свят“, добави Далич.

Хърватският селекционер коментира и бъдещето на голямата звезда и капитан на тима Лука Модрич: "Надявам се, че Лука ще продължи да бъде с нас, реалността е, че той трябва да бъде член на нашия отбор и аз очаквам с нетърпение това, но разбира се решението зависи от него“.

Златко Далич коментира и проблемите в състава на "ватрените": "Това ни е седми мач за по-малко от месец, уморени сме и изтощени. Имаме проблеми с контузиите. Юранович, Брозович, Гвардиол... Ще видим какво ще стане през деня. Трябва да внимаваме, бих искал играчите да бъдат коректни към всички и да докладват за всеки малък проблем, защото имаме нужда от 100%  готовност. Всеки би искал да играе в последния мач, но наистина ще трябва да преценим внимателно".

Хърватският треньор коментира и назначения главен съдия за мача, който е от Катар: “ФИФА пое огромен риск върху себе си. Не подценявам никого, но се надявам, че след мача няма да сме говорим за рефера".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти