Ковачич: Искаме бронза, а след това отиваме в Загреб да празнуваме

Полузащитникът на Хърватия Матео Ковачич заяви, че той и неговите съотборници са изцяло фокусирани върху идеята да спечелят сребърните медали в утрешния сблъсък срещу Мароко в Малкия финал на Световното първенство в Катар. Освен това той бе категоричен, че още преди първенството е било ясно, че Мароко е един много сериозен противник

Фен на Аржентина отвлякъл автобус, не искал да изпусне мача срещу Хърватия

“Още преди Световното първенство бе ясно, че Мароко е много сериозен противник. Ние обаче ще се борим за третото място, защото искаме да спечелим бронзовите медали. Това ще е нашият фокус върху предсоящия мач. Не мислим за умората, а само за двубоя. Едва след това ще помислим за празненствата. Сигурен съм, че много хора са горди с нас и искаме да се върнем в Загреб с бронзовите медали. Това, което направихме досега, за да завършим сред първите четири отбора в света, е доказателство, че принадлежим там. Разбира се, тъжни сме, защото, когато стигнахме до полуфиналите, искахме да отидем на финал, но този път не стана така,” заяви халфът.

След това Ковачич похвали и една от звездите на Мароко - Хаким Зиеш, когото познава много добре, тъй като двамата са съотборници в Челси.

“Вярвам, че той демонстрира, че е страхотен играч. Мароканските футболисти се представиха отлично. Те имат и други много добри играчи, не е само Зиеш. Отлично представяне за тях на това Световно първенство,” заяви полузащитникът на Хърватия преди сблъсъка с африканците.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти