Конфликт в лагера на Англия бил причината за заминаването на Бен Уайт

Конфликт между централния бранител Бен Уайт и Стив Холанд, който е асистент на селекционера на Англия Гарет Саутгейт, е причината за това играчът на Арсенал да си тръгне от Катар и да се прибере в родината си, твърди „Дейли Мейл“. 25-годишният защитник не взе участие в нито един от трите мача на англичаните в груповата фаза, а на 30 ноември ФА обяви, че той напуска лагера по „семейни причини“. Уайт не се завърна след това в Катар, а Саутгейт не повика на мястото му друг футболист, който да го замести. 

Според информациите Холанд и Уайт са се скарали на разбора на отбора преди мача със САЩ, тъй като треньорът е обвинил играча, че не е наясно с важни показатели относно персоналната му статистика, като освен това не се е запознал с предоставената информация за съперника на Англия. След този епизод е било взето решение Уайт да бъде отпратен обратно на Острова.

Уейт започна в 14 мача в Премиър лийг преди паузата за Световното първенство и имаше важен принос за това Арсенал да бъде на върха във временното класиране. Освен като централен защитник, той се представяше много добре и като десен бек и неговата поливалентност бе една от основните причини за това да получи повиквателна. 

Още от Футбол свят

Виж всички