Как оценява Пушката представянето на националите ни през 2022?

Бившият национал Евгени Иванов - Пушката гостува във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out заедно със своята племенница Виктория Григорова - Пушката.

Евгени Иванов е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) и коментира в студиото на Sportal TV представянето на националния отбор за мъже.

Мъка и срам! Безумно слаба България е аут от Мондиал 2022

“Оценката за представянето трябва да се раздели на две. Първо като чисто спортно-технически резултат, защото това е единственият критерий, по който може да се оцени представянето на един спортист. А спортно-техническият резултат не е задоволителен при всички положения, няма какво да се лъжем. Това се вижда с просто око”, заяви Евгени Иванов - Пушката във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

България стартира срещу Испания на Евроволей 2023

“Но от друга страна обаче не трябва да пропускаме факта, че видяхме лъч надежда особено в по-младите попълнения. Дай Боже, ако всичко върви наред, може би в следващите няколко години ще могат да ни позволят да се върнем в подстъпите към върха, защото за върхове е още много наивно да говорим. В момента сме толкова далече от върховете, че не знам дали си даваме и реална сметка, но поне да тръгнем да се приближаваме натам. Колкото и странно да звучи ние сме малка държава с ограничен човешки ресурс, но въпреки това в България продължават да се раждат изключително интересни и талантливи деца за волейбол, с които, ако се работи правилно, могат да достигнат до най-големите висини в световния волейбол”, добави Пушката.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти