Щайнер: Новият мотор на Ферари ще е бомба!

Гюнтер Щайнер е настроен оптимистично за задвижващата система, която ще получи Хаас от Ферари за сезон 2023 във Формула 1.

“В четвъртък се видях с Биното и той ми каза, че задвижващата система на Ферари за следващия сезон ще е конкурентна, ще е бомба! В Емилия Романа има сериозна подкрепа за Ферари и ако моторът им се окаже конкурентен, това ще е добре и за нас”, обясни Щайнер, който говори на церемонията по връчването на наградите “Лоренцо Бандини” в театъра “Масини” във Фаенца.

Италианецът коментира и развитието на Хаас в последните сезони във Формула 1.

Хаас няма планове да продава отбора си

“Заради пгандемията изкарахме две трудни години, но този сезон мина добре за нас, но можеше и да е по-добре - коментира Гюнтер. - За нас това беше година на растеж, Кевин Магнусен ни осигури и един полпозишън, който беше изненада и искаме да продължим да се развиваме и през 2023. Целта ни е да се изкачим още нагоре в класирането, във всяко състезание да се борим за точки и един ден и за подиум.”

Хорнър: Чакам шестия си шеф на Ферари!

Щайнер не пропусна да обяви, че се надява на успехи срещу Алфа Таури, чиято база е във Фаенца, тимът е изграден на базата на популярния Минарди.

Ще се върне ли Симоне Реста във Ферари?

“Надявам се, че догодина Далара ще ни направи достатъчно добър автомобил, който да е стъпка напред и се надявам да победим и Алфа Таури”, завърши Щайнер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти