Спортният министър на Саудитска Арабия потвърди за интерес към Манчестър Юнайтед и Ливърпул

Спортният министър на Саудитска Арабия Абдулазис бин Турки Ал-Фейсал разбуни духовете на Острова, след като в интервю пред “ББС” потвърди за интерес от неговата страна към придобиване на клубове от Премиър лийг. Това идва на фона на изключително интересната ситуация към момента, в която два от най-големите клубове в страната - Ливърпул и Манчестър Юнайтед на практика бяха обявени за продажба от своите американски собственици в разстояние на по-малко от месец. Само преди година частен инвестиционен фонд от арабската страна, който се ползва с подкрепата на държавата, закупи друг клуб от Англия - Нюкасъл

Apple също се нареди на опашката за Манчестър Юнайтед, корпорацията готова да плати 5,8 милиарда

“Това е най-гледаното първенство в Саудитска Арабия и региона и Премиър лийг има много фенове. Не мога да говоря от името на частния сектор, но там има голям интерес, както и голяма страст към футбола. Определено бихме подкрепили, ако някои саудитски частен сектор се включи, защото знаем, че това ще се отрази положително на спорта в кралството,” отговори той именно на въпрос за отношението на управляващите в една от най-богатите страни в света към придобиване на някои от клубовете на Острова. 

Американските собственици на Ливърпул от FSG обявиха, че са готови да продадат контролния пакет на клуба в началото на ноември. Същата стъпка бе направена изненадващо и от семейство Глейзър, които са собственици на Манчестър Юнайтед от 17 години, макар че във времето са имали доста проблеми с феновете. 

Още от Футбол свят

Виж всички