Саутгейт взима Мадисън и Уилсън в Катар, звездите от Серия "А" останаха извън борда

Асът на Лестър Джеймс Мадисън бе включен в списъка от 26 играчи, които селекционерът на Англия Гарет Саугейт избра за Световното първенство в Катар. Атакуващият халф се намира в много добра форма, след като отбеляза шест гола и направи четири асистенции в 12 мача в Премиър лийг от началото на сезона. Въпросът дали ще бъде включен в групата бе един от основните, които занимаваха английските медии в последните дни, като тази сутрин първо се появиха информации, че името му няма да присъства в списъка, но след това се оказа, че това не е вярно. Така Мадисън получи повиквателна за първи път от 2019 година. 

Част от състава е и младият халф на Челси Конър Галахър.

Бранителят на Милан Фикайо Томори и нападателят на Рома Тами Ейбрахам не попаднаха в групата. Това важи и за Джейдън Санчо, Марк Гуехи, Джо Гомес, Джаръд Боуен и Джеймс Уорд-Праус. В списъка обаче влязоха току-що възстановените от контузии Кайл Уокър и Калвин Филипс. Още вчера стана ясно, че друг от контузените десни бранители – Рийс Джеймс, няма да бъде повикан, тъй като Саутгейт не иска да поема риск с включването му, при положение че все още не е напълно възстановен. Това означава, че десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, който търпи много критики от началото на сезона, е част от състава. Бен Уайт също.

Нападателят на Нюкасъл Калъм Уилсън, който има шест гола и две асистенции в 10 мача в Премиър лийг, намери място в списъка на Сутгайет, но такова няма за Айвън Тони от Брентфорд. Маркъс Рашфорд очаквано също е в отбора.

Вратари: Джордан Пикфорд (Евертън), Ник Поуп (Нюкасъл), Аарън Рамсдейл (Арсенал)

Защитници: Киърън Трипиър (Нюкасъл), Трент Александър-Арнолд (Ливърпул), Кайл Уокър (Манчестър Сити), Бен Уайт (Арсенал), Хари Магуайър (Манчестър Юнайтед), Джон Стоунс (Манчестър Сити), Ерик Дайър (Тотнъм), Конър Коуди (Евертън), Люк Шоу (Манчестър Юнайтед)

Халфове: Деклан Райс (Уест Хам), Джуд Белингам (Борусия Дортмунд), Калвин Филипс (Манчестър Сити), Джордан Хендерсън (Ливърпул), Конър Галахър (Челси), Майсън Маунт (Челси)

Нападатели: Хари Кейн (Тотнъм), Калъм Уилсън (Нюкасъл), Маркъс Рашфорд (Манчестър Юнайтед), Рахийм Стърлинг (Челси), Букайо Сака (Арсенал), Фил Фоудън (Манчестър Сити), Джак Грийлиш (Манчестър Сити), Джеймс Мадисън (Лестър)

Още от Футбол свят

Виж всички