Антов записа цял мач за Монца при победа в голово шоу над хита в Серия "А"

Българският национал Валентин Антов записа цял мач за своя Монца при успеха за Купата на Италия с 3:2 в гостуването на приятната изненада в Серия "А" Удинезе.

За родния защитник това беше първи изигран двубой за „бианкоросите“ от 26 август насам, когато отборът му загуби с 1:2 именно от този опонент в шампионатно домакинство. Сега той беше единият от само двамата чужденци в стартовия състав на Монца.

Любопитното е, че през първото полувреме беше отбелязан само един гол, и то в 45-ата минута, когато Матия Валоти откри резултата за гостите, след като неговият шут претърпя голям рикошет в крака на Ензо Ебосе. Преди това съдията отмени дузпа за Удинезе в 26-ата минута, тъй като видя чрез ВАР, че отсъденото нарушение на Самуеле Бириндели срещу Бето всъщност е извън наказателното поле.

Втората част обаче беше доста по-вълнуваща с цели четири попадения. Фриуланите успяха да постигнат пълен обрат с две попадения на десния бек Неуен Перес. Още в 49-ата минута аржентинецът се разписа отблизо, възползвайки се от пас с пета на Бето. В 68-ата минута заучено изпълнение на корнер доведе до нов гол на защитника, като този път той беше точен с глава. 

Наставникът на „бианкоросите“ Рафаеле Паладино обаче реагира веднага, пускайки в игра Салваторе Молина и Андреа Петаня , като и двамата му се отплатиха с бързи голове за крайния успех. Още в 70-ата минута халфът се разписа с добавка след лоша намеса на Даниеле Падели при удар с пета на Андреа Колпани. След само още две минути дойде и победното попадение на Петаня, който се справи с трима противникови играчи и нанесе решаващия удар.

Така на осминафиналите за Купата на Италия Антов и компания ги очаква един от фаворитите за трофея – Ювентус. За тази фаза на турнира се класира и втородивизионният Парма след минимален домакински успех с 1:0 над друг тим от Серия "Б" - Бари. Победният гол на Адриан Бенедичак в 29-ата минута уреди мач на "дуковете" срещу актуалния носител на Купата Интер.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти