Макларън ще използва Пало и О'Уорд за тренировките за новаци

Отборът на Макларън обяви, че ще разчита на шампиона в Индикар за 2021 година Алекс Пало и звездата на британския тим в американските серии Пато О'Уорд за задължителните тренировки за новобранци във Формула 1 през 2022 година.

Както е известно всеки един от титулярните пилоти е задължен да освободи своя кокпит поне веднъж в рамките на сезона за сметка на някой млад и неопитен пилот. В първите 18 старта за годината нито един от пилотите на Макларън – Ландо Норис и Дениъл Рикардо не стори това, което означава, че те ще трябва да го направят по веднъж в последните 4 кръга.

Рикардо ще стори това е Съединените щати идната седмица, когато в неговия кокпит ще седне Пало. Норис пък ще бъде заместен от О'Уорд за първите 60 минути за подготовка по време на последния състезателн уикенд за годината в Абу Даби. Това е малко изненадващо, тъй като О'Уорд е мексиканец, но няма да има шанса да кара пред родна публика в Гран При на Мексико Сити след две седмици.

През последните няколко седмици Пало и О'Уорд направиха няколко теста в болида на Макларън от 2021 година – MCL35M на различни писти в Европа, сред които бяха „Каталуния“ в Испания и „Ред Бул Ринг“ в Австрия. 

Макларън отново пробва звезди от Индикар

На „Пистата на Америките“ идния петък освен Пало ще има още поне четирима млади или тестови пилоти, които ще се включат в първата тренировка. Това ще са Антонио Джовинация за екипа на Хаас, Логан Сарджънт за Уилямс, Роберт Шварцман за Ферари и Тео Пуршер за Алфа Ромео. 

Джовинаци ще участва в две свободни тренировки за Хаас до края на сезона

Много е възможно да има още тимове, които да обявят подобен ход в следващите дни. До момента през годината само Макларън, Алпин, Ферари и Хаас още не са използвали млади пилоти по време на свободни тренировки. Макларън и Хаас вече обявиха своите планове до края на година, а Ферари ще използва Шварцман в САЩ, като очакванията той да кара и в Мексико, но по-вероятно в Абу Даби. 

Още от Моторни спортове

Виж всички