Александър Иванов: Може да се каже, че сме кралете на характера! Няма време да празнуваме

Българският първенец Хебър (Пазарджик) продължава в трети квалификационен кръг на Шампионска лига, след като отстрани като гост румънския Аркада (Галац). 

„Тигрите“ първо надиграха съперника с 3:1 гейма, а след това спечелиха и Златния гейм с 15:10. 

Тодор Алексиев заби 27 точки за знаменитата победа на Хебър

Президентът на ВК Хебър Александър Иванов заяви за BGvolleyball.com след победата, че такива мачове се печелят изключително с характер, а тимът му е показал много такъв за успеха при гостуването в Румъния.

“Златен гейм” в Галац прати Хебър напред в Шампионската лига

„Изключително сме доволни от успеха. Това бе мач на много характер. Беше ясно, че имаме данни и добра селекция. Но чисто волейболно такива двубои се печелят само с характер. Особено в друга държава, пред чужда публика и под огромен натиск. Игрово забележки не може да се има след такава победа. Браво на момчетата.“

„Състезателите показаха, това, което се очаква от тях и изпълниха целта – продължаване в трети кръг на Шампионска лига. Поздравления за всички, особено за кмета на Пазарджик Тодор Попов и за тези, които ни подкрепяха, защото доста ни бяха отписали след загубата в първата среща. Хубаво бе да се върнем и да покажем възможностите си. Може да се каже, че сме кралете на характера!“

„Нямаме време за празнуване. След дни ни предтои важен мач за Суперкупата с Нефтохимик 2010 (Бургас). Трябва да се подготвим възможно най-добре за мача и най-вече да запазим концентрация“, завърши Александър Иванов.

Още от Волейбол

Виж всички