Звездата на ХИК: В нашия отбор има страст, която разпалва всички

Авторът на гола за ХИК (Хелзинки) Пърпарим Хетемай напоследък има поводи за радост и на терена, и извън него. Преди месец му се роди дете, а снощи се разписа във вратата на Лудогорец, осигурявайки крайното 1:1 в третия мач от турнира Лига Европа.

"Със сигурност новината за детето носи сила. Щастлив съм в личния си живот. Раждането на дете е едно от най-хубавите неща в живота. В същото време страстта, която има в нашия отбор и целите ни запалват всички. Лесно е да се играе, лесно е да носите емоции, да се борите, да се наслаждавате. Ако тези игри не те запалят, тогава вероятно трябва да спрем с футбола", обобщи Хетемай след мача.

Лудогорец се събуди, след като допусна гол, но не успя да вземе победа от Хелзинки

35-годишният футболист има опит по международните терени с националния отбор на страната, но също така е играл и в Серия "А". 

"Всички играхме добре. Този тип мачове са малко по-различни и е хубаво да играеш в тях, особено когато има страхотна подкрепа. В такива игри се вдига нивото на всички, не само моето", посочи Хетемай. Роден в днешно Косово, но през 1992-а година се мести със семейството си във Финландия и до момента е записал 50 мача с 4 гола за националния отбор.

Още от БГ Футбол

Виж всички