Ранен червен картон помогна на Монако

Два гола на Висам Бен Йедер и един на Аксел Дисаси осигуриха на Монако втора победа в група "Н" на Лига Европа. Френският тим се наложи над Трабзонспор с 3:1 и събра 6 точки, колкото има и Ференцварош. С по 3 пункта останаха Трабзонспор и Цървена звезда. За сравнително лесния успех на Монако много помогна червеният картон на тарана на гостите Максимилиано Гомес още в началото на двубоя. 

В предишното си домакинство Монако отстъпи 0:1 на Ференцварош и днес нямаше право на грешка. Наставникът на "монегаските" Филип Клеман очаквано заложи в предни позиции на Висам Бен Йедер и Брийл Емболо, които вкараха всички голове за разгрома с 4:1 над Нант през уикенда. 

Атаката на Трабзонспор водеше Максимилиано Гомес. Уругвайският нападател прекара на терена само 11 минути, преди да бъде изгонен. Toй беше задържан от Мохамед Камара, след което, падайки, го изрита в лицето. Съдията Гиорги Круашвили преразгледа ситуацията с помощта на ВАР и показа директен червен картон на Гомес. Монако веднага се възползва и поведе с гол на Бен Йедер, който засече центриране от левия фланг на Емболо

С човек по-малко Трабзонспор трудно спираше набезите на домакините. В 24-ата минута Емболо нацели гредата, а в 26-ата Урджан Чакър спаси удар на Крепин Диата. Гостите можеха да изравнят при единствената си опасна атака до почивката, но Александер Нюбел парира изстрела на Юсуф Язъджъ. В 45-ата минута Марк Барта фаулира в наказателното поле Вандерсон и Бен Йедер беше точен от бялата точка за 2:0.

През второто полувреме Монако нямаше проблеми. Интригата окончателно изчезна в 55-ата минута. Чакър се справи с удар на Диата, но нямаше какво да стори при добавката на Аксел Дисаси. Последваха доста смени и в двата състава, а Бен Йедер определено не остана доволен от факта, че Клеман го извади от игра и не му даде възможност да преследва хеттрик. 

В следващите минути само брилянтните намеси на Чакър спасиха Трабзонспор от ново попадение. Най-впечатляваща беше реакцията на турския вратар след фалцов удар на Александър Головин. Гостите дори успяха да намалят в 72-ата минута, когато Анастасиос Бакасетас преодоля Нюбел с техничен изстрел. До края не се случи нищо интересно и Монако излезе на второ място в групата.

Още от Футбол свят

Виж всички