Ред Бул имат отговор за спада на формата на Перес в средата на сезона

В неделя Серхио Перес спечели своята втора победа за сезона във Формула 1, след като триумфира в Гран При на Сингапур. Успехът на мексиканеца дойде след няколко месеца, в които той имаше незадоволителни резултати след победата в Монако в края на май.

Самият Перес заяви по-рано през годината, че развитието на RB18 е направило колата по-подходяща за неговия съотборник Макс Верстапен, които между състезанията в Монако и Сингапур записа 7 победи и по едно второ (Австрия) и седмо (Великобритания) място. За Перес пък този период донесе само три подиум, все втори места, от Азербайджан, Великобритания и Белгия, две отпадания (Канада и Австрия) и няколко други резултат в средата на топ 10.

Перес вече не се чувства комфортно в колата на Ред Бул

Той обаче бе категоричен в състезанието на „Марина Бей“ миналата неделя, а и в квалификацията в събота също не се представи зле, класирайки се втори, на само 0.022 секунди зад Шарл Леклер. Още на старта обаче той поведе и стигна до победата, въпреки че бе наказан с 5 секунди след финала.

От Ред Бул отговориха на твърдения на Перес за развитието на RB18

„По време на паузата след „Монца“ аз отидох във фабриката. Бяхме в контакт почти всеки ден, разменяхме си имейл и анализирахме различни неща. Успяхме да разберем какво се е променило за нас и как да си върне темпото, което имахме в началото на годината“, заяви Перес преди началото на Гран При на Япония, в която Верстапен ще може да си гарантира световната титлата за 2022 година.

Ред Бул: Развитието на колата ни действително се отрази негативно на Перес

На „Сузука“ Леклер очаква Ред Бул да имат предимство, каквото „Биковете“ показаха и на „Спа“ преди месец, където Верстапен спечели квалификацията с близо 0.7 секунди аванс. Според Перес подобен развой на събитията в Страната на изгряващото слънце ще бъде невероятен.

„Ще бъде невероятно ако успеем да повторим това си представяне. Ще видим какво ще стане“, коментира мексиканецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички