И Алфа Ромео се обяви против нарушителите

ФИА трябва да накаже нарушителите на тавана на бюджетите във Формула 1, ако това бъде доказано. Това е мнението на шефа на Алфа Ромео Фредерик Васьор, който участва днес в пресконференцията на ръководителите на отбори в Сингапур.

“Трябва да се вземат мерки - обясни французинът. - Въпросът не е в това кой колко милиона е похарчил, тъй като не искам да казвам число за това кой колхо пари е изхорчил. Но ако сравним тези суми с бюджета, с който разполага Алфа Ромео за разработката и развитието на новата ни кола, то разликата в сумите е три пъти. Това са страшно много пари! Правилата трябва да се спазват. Преди две години нас ни дисквалифицираха за неспазване на правилата с 0,9 мм.”

Васьор е на мнение, че с оглед на процеса на въвеждане на тавана на бюджетите и времето, което са имали отборите, сега няма как те да се извиняват с непознаване на правилата.

От Ферари искат максимални наказания за тавана на бюджетите

“Имахме две години, за да обсъдим всички подробности на финансовия контрол, който изпълнява ФИА, всеки път получавахме всички необходими пояснения - обясни Васьор. - Почти всяка седмица отборите задаваха въпроси и получаваха отговори. Но ако някой е отркил някаква “сива зона” в правилата, то това трябва да се изясни."

Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти