Гледай на живо

Контролна среща: Арда - Вендсисел 0:1

Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа

Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа

Шефът на Мерцедес Тото Волф е на мнение, че нарушаването на тавана на бюджетите от който и да е от отборите в световния шампионат е нещо „сериозно”.

Според информации на медии в Германия и Италия, два отбора – Ред Бул и Астън Мартин са нарушили тавана на бюджтите за сезон 2021 година, който беше 145 милиона долара. Очаква се ФИА да публикува финансовите отчети и одитите им през следващата седмица.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър заяви, че смята, че тимът му не е допуснал нарушения на финансовите ограничения. Наказанията за тези нарушения са различни, като се определят според тежестта на нарушението. Според медиите, единият от двата тима-нарушители е много над границата от 145 милиона по отношение на направените разходи.

„Това ще е тежко, много тежко нарушение – обясни Волф. – Ние вече използваме части втора ръка, не развиваме колите си както искаме, ограничаваме програмите, по които работим. Освободихме 40 човека, който в момента много ни липсват. Беше огромно предизвикателство, за да се вместим в рамките на финансовите ограничения. Така че, всеки един милион, който е похарчен над ограниченията ни поставя в сериозна неизгодна позиция.”

Какви наказания грозят Ред Бул и Астън Мартин?
Какви наказания грозят Ред Бул и Астън Мартин?

Волф не пропусна случая да уязви Хорнър и Ред Бул.

ФИА излезе с позиция относно обвиненията срещу Ред Бул и Астън Мартин
ФИА излезе с позиция относно обвиненията срещу Ред Бул и Астън Мартин

„За мен е забавно, че точно Кристиан твърди, че Ред Бул са под тавана на бюджетите, а в същото време финансовият одит на тима му продължава седмици и месеци, така че той явно не е говорил скоро с финансовия си директор – допълни Тото. – Всички ние бяхме разследвани много внимателно. Това, което знам аз е, че един отбор е направил леко нарушение на тавана на бюджетите, като става въпрос по-скоро за нарушена процедура, а другият е надхвърлил с много разрешения бюджет.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти