Германия има реален шанс да стигне до финала на Мондиала, вярва Гюндоган

Полузащитникът на Германия Илкай Гюндоган е оптимист, че той и съотборниците му могат дори да спорят за трофея в последния двубой на предстоящото Световно първенство в Катар, което започва на 20 ноември.

“Имаме има реален шанс да стигне до финала на Мондиала, ако играем като отбор”, заяви футболистът на Манчестър Сити след 3:3 срещу Англия в понеделник вечер.

В този двубой Бундестимът водеше с 2:0, но после домакините вкараха три гола, за да се стигне до финалните минути, когато Кай Хавертц изравни. "Ако са те обърнали от 0;2, значи има защо да се притесняваш. Остава ни месец и половина, за да отстраним нередностите”, коментира Хавертц.

Йошуа Кимих пък мисли, че германците са доминирали срещу играещ на контраатака съперник, но след първите два гола са станали твърде пасивни и не са търсили топката. "Контролирахме мача и си заслужихме двата гола. Англичаните като че ли не искаха да играят открито и чакаха да ударят на контра. След 2:0 обаче станахме твърде пасивни, започнахме да се защитаваме дълбоко в нашата половина и нямахме кураж да играем с топката. Не мога да обясня как се случи това. Имаме още шест седмици да решим проблема", каза той.

Флик: Не бива толкова лесно да изпускаме преднина от два гола

Още от Футбол свят

Виж всички