Треньорът на Салернитана след скандала: Решението на ВАР показа, че има логика във футбола

Късно снощи Ювентус завърши наравно 2:2 в домакинството си на Салернита, но в център на събитията се превърна решението на съдията, който отмени гол на “старата госпожа” в добавеното време. Това доведе до неприятни сцени на “Алианц Стейдиъм” и изгонване на Масимилиано Алегри, Хуан Куадрадо и Аркадиуш Милик.

Юве се спаси от домакинска издънка, съдията попречи на торинци да спечелят в края

На противоположно мнение обаче бе треньора на Салернитана Давиде Никола, който заяви, че това решение е показало, че все пак във футбола има логика и определи като разочароваща възможността неговите играчи да си тръгнат без точка от старата столица на Италия.

“Много сме доволни от нашето представяне и щеше да е много разочароващо, ако си бяхме тръгнали с празни ръце след него. ВАР доказа, че в този спорт все пак има логика. От момента, в който играчът, който е в засада, се опитва да стигне до топката, то той пречи на играта,” заяви треньорът на гостите.

Сгреши ли съдията с отменения гол на Юве?

“Салернитана дойде тук, за да играе своята игра, да бъдем агресивни и да пресираме високо. Трябва да бъдем амбициозни, но в същото време и да бъдем внимателни, за да продължим да се подобряваме. В Серия А в момента е трудно да постигаш резултати, без да поемаш инициативата и за това се опитваме да атакуваме от самото начало,” обясни Никола.

Още от Футбол свят

Виж всички