Сгреши ли съдията с отменения гол на Юве?

Срещата между Ювентус и Салернитана предизвика сериозни коментари в Италия. Торинци изиграха пореден неубедителен мач и едва в края успяха да се доберат до равенството 2:2. Те можеха и да спечелят, след като отбелязаха и трети гол чрез Аркадиуш Милик в 95-ата минута, но след разглеждане с ВАР попадението не бе зачетено заради засада на Леонардо Бонучи, който бе зад защитата и посегна да играе с топката.

След края на мача обаче се появиха кадри в интернет пространството, които показват, че реферът Матео Марченаро изглежда е сгрешил с решението си. На въпросните кадри се вижда, че Антонио Кандрева се намира в близост до аутлинията, така че той покрива въпросната засада, ако въобще такава трябваше да бъде отсъдена, тъй като Бонучи не играе с топката и е доста спорно дали влияе на ситуацията.

Тифозите на Ювентус са бесни на съдията. "Това съсипва футбола", "ВАР бе абсолютна касапница в мача на Юве", "Реферът и ВАР ни отнеха победата, голът трябваше да бъде зачетен", "ВАР е абсолютна катастрофа, голът трябваше да бъде зачетен", са само някои от коментарите по темата в интернет пространството.

Още от Футбол свят

Виж всички