Сочи нанесе първа загуба на Динамо (М) под ръководството на Йоканович

Динамо (Москва) допусна първо поражение от началото на сезона. Отборът на Славиша Йоканович загуби с 1:2 гостуването си на Сочи в среща от 9-ия кръг на РПЛ и вече има в актива си 16 точки. По този начин бившият тим на Ивелин Попов се изравни с Динамо, Спартак (Москва) и Ростов.

Георгий Мелкадзе даде преднина на домакините още в 6-ата минута след красива комбинация и фалццов удар в далечния ъгъл, който не остави шансове на Антон Шунин. Малко по-късно Мелкадзе стреля акробатично, Шунин спаси, а при добавката Никита Бурмистров прати топката във вратата, но от положение на засада. В 11-ата минута отново Мелкадзе беше оставен непокрит в наказателното поле и подаде на Кристиан Нобоа, а той наказа бившия си тим - 2:0.

Интригата се върна в 40-ата минута след непростима грешка на Джанаев. Опитният вратар на Сочи реши да финтира Денис Макаров, но топката му беше отнета и Динамо намали. Москвчани обаче не сътвориха почти нищо в офанзивен план след почивката и пропуснаха да се доближат само на точка от шампиона и водач в класирането Зенит.

Сочи победи Динамо за втори пореден път. В края на миналия сезон двата тима се изправиха един срещу друг в пряк дуел за сребърните медали и Сочи постигна разгромен успех с 5:1.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти