Вече има фаворит за заместник на Тухел в Челси

Челси уволни Томас Тухел тази сутрин, а пресата в Англия вече спекулира с евентуални негови заместници. Новият собственик на тима Тод Боели реши да се раздели с германеца след трудния старт на сезона за лондончани, които записаха само три победи в първите си шест двубоя в Премиър лийг, а вчера загубиха и от Динамо (Загреб) на старта в Шампионската лига.

Челси уволни Тухел

Сега на дневен ред излизат възможните алтерантиви, а медиите на Острова сочат като фаворит за момента Греъм Потър от Брайтън. Мениджърът на “чайките” е привлякъл вниманието на американеца с атрактивния си стил на игра, с устойчивото развитие на състава, привличането на млади играчи за малки суми, които впоследствие умножават своята цена, както и с постоянството в представянето на своя тим в последните години. Потър има договор с Брайтън до лятото на 2025-а и това означава, че от Челси ще трябва да извадят солидна сума, за да го вземат на “Стамфорд Бридж”.

Динамо (Загреб) удари Челси

Другото споменавано име за момента е това на Маурисио Почетино. Аржентинският наставник има опит в Премиър лийг, където остави отлични впечатления начело на Тотнъм и Саутхамптън. За последно той води Пари Сен Жермен, но в края на последната кампания бе уволенен. Третото име, което се споменава в медииното пространство, е това на Зинедин Зидан, който също е без работа, след като напусна Реал Мадрид през май 2021-а.

Още от Футбол свят

Виж всички