Два отбора имат интерес към Джовинаци?

Сезон 2023 може да се окаже моментът, в който Антонио Джовинаци да се върне във Формула 1, прогнозират специализираните медии в Италия. Джовинаци записа един сезон във Формула Е, въпреки че пропусна днешното последно състезание в Сеул заради контузия на ръката, получена вчера.

Но Антонио продължава да работи на симулатора на Ферари и е един от малкото пилоти на пазара, който да не е обвързан с някой от отборите в световния шампионат. След това, което се случи с Оскар Пиастри, Алпин и Макларън, тим шефовете вече гледат много по-внимателно статута на всеки кандидат за място при тях.

За следващия сезон свободни места има в Алпин – оттам си тръгна Фернандо Алонсо и Хаас – договорът на Мик Шумахер изтича в края на тази година и договорите по подновяването му бяха спрени от тима.

Хаас отложи преговорите за новия договор на Шумахер

Джовинаци има зад гърба си 62 старта във Формула 1, достатъчно опит и скорост и всъщност времето, прекарано в Алфа Ромео съвпадна с най-слабия етап от представянето на Заубер в световния шампионат.

Рикардо иска 21 милиона долара от Макларън

Другата важна фигура на трансферния пазар ще е Дениъл Рикардо – изглежда, че Пиастри ще заеме мястото му в Макларън, но австралиецът едва ли ще напусне Формула 1, като към него има интерес от страна на Алпин, Хаас и Уилямс, където изтича договорът на Никола Латифи и все още никой не знае дали изобщо ще има преговори за подновяването му.

ФИА: Ще оправим кашата с договорите на Пиастри

Тепърва обаче предстои да разберем дали интересът към Джовинаци е наистина сериозен, тъй като съвсем доскоро италианецът изглеждаше напълно отписан от сметките на отборите във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти