24 старта във Формула 1 догодина?

Шефът на Формула 1 Стефано Доменикали представи финансовите резултати на световния шампионат за второто тримесечие на тази година и в хода на конферентния разговор с инвеститорите в спорта, италианецът потвърди, че календарът за догодина ще е готов през октомври.

Доменикали уточни, че става въпрос за началото на октомври и даде да се разбере, че календарът ще включва максимум 24 старта.

“Искаме да запазим правилния баланс, равномерно да разпределим състезанията по цял свят - обясни Доменикали. - За да отговорим на всички желания и планове, календарът ще включва състезания от март до ноември.”

Макларън праща Рикардо във Формула Е, той си тръгва

Доменикали потвърди, че интересът на кандидат-организаторите към влизане в календара на Формула 1, който се възроди през пандемичната 2020 година, не е изчезнал.

Леклер за следващите задачи на Ферари

“Интересът за влизане в календара е много голям, само това мога да ви кажа в момента - допълни италианецът. - Допълнителните подробности ще останат за по-нататък, тъй като все още имаме работа по календара. Но очакваме състезанията да са повече от тази година, но със сигурност ще са по-малко от 25.”

Перес иска да остане във Формула 1 и след 2024

Тази година Формула 1 трябваше да има 23 състезания, но Гран При на Русия беше анулирана заради войната в Украйна и състезанието в Сочи няма да има заместник.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти