Алпин иска да върне Алонсо на „Льо Ман“

От екипа на Алпин планират да дадат място на Фернандо Алонсо в тяхната LMDh програма в Световния шампионат за издръжливост (WEC), след края на кариерата на испанеца във Формула 1. Това ще позволи на двукратния световен шампион отново да стартира в легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман“, в която той има две победи с Тойота през 2018 и 2019.

От началото на 2021 година Алпин се състезава в Hypercar класа на WEC, но със стар и адаптиран LMP1 прототип. Плановете са шефовете на френската марка са от 2024 година те да се включат със собствен LMDh прототип в топ класа, който ще бъде разработен заедно със Сигнатек.

„Това винаги е било част от нашите дискусии, дори миналата година, когато говорихме за удължаването на договора за Формула 1. Говорихме за факта, че Фернандо е легендар на спорта, но също така и легенда на Рено. За нас той е шампион.

Кобаяши: Организаторите на „Льо Ман“ не искаха Алпин да спечели

„За него винаги ще има място в LMDh, той винаги е добре дошъл, това е неговият отбор. Ние взехме решението да стартираме тази програма с идеята той да бъде част от нея“, заяви пред motorsport.com шефът на Алпин Лоран Роси по време на уикенда за Гран При на Франция.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти