Сайнц може да получи нов мотор и наказание

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц заяви, че „има шанс” той да получи нов двигател за Гран При на Франция, което обаче ще му донесе и наказание на стартовата решетка. 

Испанецът отпадна в Австрия заради повреда в двигателя, която се появи точно когато Карлос се готвеше да атакува Макс Верстапен в битка за второто място в състезанието. Колата на Сайнц зрелищно се подпали, след като той спря в зоната за сигурност, а Скудерията се лиши от шанс за двойна победа в домашното състезание на Ред Бул.

След финала шефът на Ферари Матиа Биното обясни, че е „много вероятно” повредата при Сайнц да е сходна с тази на Леклер в Баку, където Шарл кара използва двигател с нови и по-стари компоненти, който обаче не издържа и за Канада той получи нов.

Макс: Ферари все още имат предимство

„Все още във Ферари няма решение дали този уикенд ще използваме нов двигател – обясни Сайнц. – Но има шанс да използваме нов мотор, което ще ни донесе наказание. Но още няма окончателно решение.”

В Ред Бул очакват да са по-бързи от Ферари във Франция, но не и в Унгария

Отборите ще се сблъскат на „Пол Рикар” с най-високите температури от началото на сезона, което означава, че охлаждането на двигателите и хибридните системи, както и предпазването на гумите да не прегреят ще е изключително трудно изпитание.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти