Ферари: В Монреал бяхме малко по-бързи от Ред Бул

Шефът на Ферари Матиа Биното похвали и критикува испанския си пилот Карлос Сайнц, който в Канада записа най-силното си представяне от началото на сезона. Сайнц беше единственият съперник на Макс Верстапен за победата и преследва до самия финал световния шампион, но така и не успя да осъществи нито една успешна атака срещу него за първото място.

“Карлос вече се чувства много по-уверено в колата и се справя много по-добре в сравнение с началото на сезона - обясни Биното. - Беше бърз и знаехме, че в момента, в който изпревари Алонсо ще може да се бори за победата. В неделя бяхме малко по-бързи от Ред Бул, с около 0,2 секунди на обиколка, което е недостатъчно.”

Биното анализира и финалната част на битката между Макс и Сайнц за победата.

Ферари налага вето на промените срещу подскачането?

“В края на състезанието Карлос атакува Макс, но за всяка атака му бяха необходими две обиколки за подготовка - обясни швейцарецът. - За съжаление, точно преди последния си опит Карлос допусна грешка в един от завоите и това не му позволи да се възползва от последния си шанс да вземе победата.”

От Ред Бул обясниха какво е довело до отпадането на Перес в Канада

Биното похвали карането на другия си пилот Шарл Леклер, който стартира 19-и и финишира 5-и след поредица атаки и изпреварвания.

Защо Леклер беше ядосан след финала

“В този уикенд бяхме в ролята на догонващи и беше много важно да вземем колкото се може повече точки - потвърди Биното. - Изпълнихме това, а и показахме, че нямаме проблеми с надеждността. Знаехме, че в състезанието на Шарл решаващо ще е търпението, но на два пъти той догони коли, които бяха в DRS-влак, така че и петото място е добър резултат.”

Още от Моторни спортове

Виж всички