Рапърът Дрейк заложил 186 000 лири на победа на Леклер

Канадският рапър Дрейк регистрира сериозна загуба от отпадането на Шарл Леклер в Гран При на Испания в неделя. Музикантът заложил 186 000 британски лири за победа на пилота на Ферари, а първото място на Леклер е щяло да му донесе 470 000 паунда, т.е почти 300 000 лири.

Дрейк обяви, че това е бил първият му залог на Формула 1, но с оглед на резултата, може би ще трябва да почакаме още доста за следващия.

Леклер стартира от полпозишън, взе старта на световния шампион Макс Верстапен и беше начело в продължение на 27 обиколки. След това отпадна заради повреда в задвижващата система. По-късно от Ферари потвърдиха, че проблемът е бил в турбото и мотор-генераторната група MGU-H, а победата взе Макс Верстапен.

Ферари откри причината за отпадането на Леклер

Феновете на спорта в Северна Америка напомнят, че още през 2013 година се появи термина “Проклятието на Дрейк”. Тогава медиите забелязаха, че Дрейк носи лош късмет на баскетболния клуб, на който е станал посланик или пък публично обявява подкрепата си за някой спортист и той започва да губи. В следващите години статистиката показва, че спортистите, подкрепяни от Дрейк влизат в лоша серия. Затова и преди Гран При на Монако фаталистите ще следят много внимателно дали канадският рапър ще реши да заложи на някой пилот във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти