Ферари откри причината за отпадането на Леклер

Ферари откри причината за отпадането на Леклер

Шарл Леклер отпадна от Гран При на Испания в неделя докато беше начело на колоната заради повреда. Световният шампионн Макс Верстапен и Серхио Перес донесоха двойна победа на Ред Бул и така Макс излезе начело в класирането в шампионата след три поредни победи след първите шест състезания тази година.

Веднага, след като спря Шарл предположи, че повредата е в турбото, а от Ферари обясниха, че задвижващата система на колата му заминава в неделя вечерта за Маранело, където вчера е била напълно разглобена, за да се открие причината за отпадането на Леклер.

Проверката е показала, че повредата е била в турбото и мотор-генераторната група MGU-H, като и двата компонента не подлежат на ремонт и възстановяване и се налага да бъдат сменени за състезанието в Монако. От Ферари допълниха, че проблемът не е свързан с дизайна или експлоатацията на двата компонента.

Ферари разглобява задвижващата система на Леклер
Ферари разглобява задвижващата система на Леклер

Засега Леклер ще се размине с наказанията, но в хода на сезона те ще са неизбежни, при това не само за него. Всеки пилот има право само на три турбини и три MGU-H комплекта за целия сезон, като Леклер вече стигна до вторите за първите шест състезания.

Защо Леклер не е особено разочарован от отпадането?
Защо Леклер не е особено разочарован от отпадането?

От Ферари не са потвърдили дали първата му задвижващата система, с която той започна сезона все още се използва, ако е така, то в петък той трябва да кара с нея.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти