В Италия: Сайнц е проблем за Ферари

Гран При на Испания обещаваше да донесе отличен резултат на Ферари, но състезанието завърши с двойна победа на Ред Бул, Шарл Леклер отпадна, а Карлос Сайнц отново допусна грешка и не можа да стигне до подиума.

Повечето коментатори на Формула 1 в италианската преса приеха сравнително спокойно повредата в колата на Леклер, тъй като и те като Матиа Биното акцентираха на факта, че F1-75 е демонстрирал, че е станал още по-бърз автомобил и че работи по-добре с гумите.

Биното и Леклер вече заявиха, че вярват, че тимът ще се справи с техническите проблеми и още в Монако Скудерията отново ще е най-сериозният съперник на Ред Бул.

Ферари откри причината за отпадането на Леклер

“Другият проблем на Ферари си има име и фамилия - написа авторитетният италиански журналист Лео Турини. - Карлос Сайнц. Както и преди той не успя да направи нормален старт. Не прецени правилно силата на попътния вятър и излетя от пистата. Да, същото се случи и с Макс Верстапен. Но Шарл Леклер показа, че може да поддържа високо темпо, значи Карлос трябваше да не изостава от него. А в хода на цялото състезание той нито веднъж не се доближи до битката за местата на подиума.”

Биното: По-важното е, че сме бързи

Този път Турини не спести критиките си към Сайнц, който все по-често попада на мерника на италианските медии заради поредицата си грешки и отпадания този сезон.

Защо Леклер не е особено разочарован от отпадането?

“Формула 1 е спорт за егоисти - допълни Турини. - Основният ти съперник е твоят съотборник. Сайнц трябва да прави това, което прави Серхио Перес, да се бори със съотборника си, да показва, че не му отстъпва по скорост. Но това не се случва.”

И накрая Турини направи и едно уточнение по темата, в която Ферари само присъства.

Биното охлади ентусиазма на Мерцедес

“Ако не се беше повредила колата на Леклер и ако DRS системата на Верстапен работеше нормално, то пилотите на Мерцедес щяха да завършат доста далеч от челото на колоната”, обясни за финал Лео.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти