Фетел обясни защо е бил объркан в края на квалификацията в Испания

Отборът на Астън Мартин пристигна на пистата „Каталуния“ за Гран При на Испания с изключително много подобрения по AMR22. Въпреки че обновената версия на колата на британския тим прилича изключително много на тази на Ред Бул, това не спаси Себастиан Фетел и Ланс Строл от отпадането още след първата фаза на квалификацията.

ФИА одобри „зеления Ред Бул“ на Астън Мартин

Самият Фетел, който ще потегли 16-и, не можа да повярва, когато инженерът му му каза, че той е елиминиран в края на първия сегмент. „Шегуваш ли се“, бяха думите на четирикратният световен шампион, след като му бе казана неговата позиция. Малко по-късно той разкри, че е очаквал да бъде около десетото място.

Кристиан Хорнър коментира казуса със „зеления Ред Бул“

„Обиколката беше много добра, нямаше нищо лошо в нея. Бях много зает, защото няколко път се изпързалях, но не знам, трябва да проверим какво стана. Бях много изненадан. Очаквах да съм около десетото място, но не бях, толкова е просто. Разочароващо е, защото вярвах, че днес можем да се представим по-добре, но не се получи“, каза Фетел след края на квалификацията.

От Астън Мартин отбиха атаката на Ред Бул

„Имахме добри сесии до квалификацията, но след това имах много голямо презавиване и проблеми с баланса. Просто не можах да поддържам скоростта, която исках. Знаехме, че подобренията няма да ни дадат голяма стъпка напред моментално, но все още вярваме в тази концепция. Сигурни сме, че имаме още какво да предложим“, добави четирикратният шампион.

Неговият съотборник Строл ще потегли 18-и, а между двамата на стартовата решетка ще застане Фернандо Алонсо от Алпин.

Още от Моторни спортове

Виж всички