Ботас загуби един двигател след проблемите в петък

Отборът на Алфа Ромео потвърди новината, че Валтери Ботас е загубил един от двигателите си за сезон 2022 след проблемите във вчерашната втора тренировка преди Гран При на Испания. Финландецът спря на пистата след само една летяща обиколка в рамките на втората подготвителна сесия на „Каталуния“ след като бял дим излезе от неговия ауспух.

Това на практика гарантира, че в даден период от годината Ботас ще трябва да изтърпи наказание за използването на допълнителна задвижваща система. За финландеца това бе трети пореден петъчен ден с проблеми.

В Гран При на Емилия-Романя неговият ауспух се спука по време на квалификацията, след което той пропусна втората тренировка в събота, докато колата му бъде поправена. В Маями преди две седмици пък Ботас отново пропусна втората тренировка, този път след катастрофа в първата.

„За съжаление това стана тенденциозно за нас. Имаме сложни петъци. Този път беше проблем с двигателя. Единствено можем да се надяваме на максимизираме сесиите в събота. Това не е нещо ново за нас. Сигурен съм, че ще имаме силен уикенд, ако съдя по тази една обиколка, която направих във втората тренировка“, коментира Ботас.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти