Ботас загуби един двигател след проблемите в петък

Ботас загуби един двигател след проблемите в петък

Отборът на Алфа Ромео потвърди новината, че Валтери Ботас е загубил един от двигателите си за сезон 2022 след проблемите във вчерашната втора тренировка преди Гран При на Испания. Финландецът спря на пистата след само една летяща обиколка в рамките на втората подготвителна сесия на „Каталуния“ след като бял дим излезе от неговия ауспух.

Това на практика гарантира, че в даден период от годината Ботас ще трябва да изтърпи наказание за използването на допълнителна задвижваща система. За финландеца това бе трети пореден петъчен ден с проблеми.

В Гран При на Емилия-Романя неговият ауспух се спука по време на квалификацията, след което той пропусна втората тренировка в събота, докато колата му бъде поправена. В Маями преди две седмици пък Ботас отново пропусна втората тренировка, този път след катастрофа в първата.

„За съжаление това стана тенденциозно за нас. Имаме сложни петъци. Този път беше проблем с двигателя. Единствено можем да се надяваме на максимизираме сесиите в събота. Това не е нещо ново за нас. Сигурен съм, че ще имаме силен уикенд, ако съдя по тази една обиколка, която направих във втората тренировка“, коментира Ботас.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти