Крейг Брийн вози големия бос на Форд

Завръщането на Форд като спонсор и партньор на М-Спорт беше новината, на която Малкълм Уилсън се надяваше преди началото на хибридната ера в световния рали шампионат (WRC). Американският гигант пое сериозна част от финансирането на създаването на Puma Rally1, като новият автомобил дебютира с победа в рали “Монте Карло” в ръцете на Себастиен Льоб.

Миналата година главният изпълнителен директор на Форд Джим Фарли беше част на представянето на Puma Rally1 на Фестивала на скоростта в Гуудууд, а сега гостува в базата на М-Спорт в Кумбрия.

И този път програмата му се оказа още по-впечатляваща. Големият бос на Форд получи възможност да покара всички актуални рали версии на Fiesta - от Rally4 през Rally3, та до Rally2.

Ожие и Льоб се срещат в Португалия?

Но основното събитие беше возенето му при заводския пилот на тима Крейг Брийн на борда на Puma Rally и за да е по-интересно разходката беше на тестовото трасе до Довънби, което имитира истинска рали отсечка, а не на полигона в базата на тима.

Рованпера с почти перфектен завършек на Рали Швеция

“Никога не съм изживявал нещо подобно. Уменията на пилота и технологиите, използвани в Puma Rally1 са нещо, което трябва да се види и изпита, не може да се оценят по телевизията. Това беше нещо специално, много ми хареса срещата с екипа, видях отбор, който иска да побеждава и е готов да го направи”, обясни по-късно Фарли.

Дани Сордо с първи старт за сезона

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти