Каквото и да опитват в Мерцедес, то не дава резултат

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че дори и да направи бърза обиколка на “Албърт парк”, пак ще е на над 1 секунда от най-бързите. Британецът завърши втората свободна тренировка за Гран При на Австралия на 13-о място, на 1,5 секунди от най-бързия - Шарл Леклер с Ферари.

В първата тренировка Люис беше 7-и, но за следобедната сесия се оказа, че промените в настройките на колата му не дават очаквания резултат.

“Трудна тренировка. Каквото и да променяме по колата не дава резултат в момента. Това е трудна ситуация, бяхме оптимисти, правим промени, но колата не се подобрява. Направихме промени за втората тренировка, но в първата се представихме по-добре, втората беше по-трудна. Не знам, трудна за настройване кола”, обясни Хамилтън.

Верстапен раздели двете коли на Ферари

Бившият световен шампион призна, че ще трябва да кара колата си “такава каквато е”.

Макс: Разликата с Ферари не е голяма

“Ще е трудно да се измъкнем от тази ситуация, но в момента не можем да направим кой знае колко, ще караме колата такава каквато е. Това е неприятно, защото се опитвам да натискам, да догоним другите, правя прилична бърза обиколка и оставам на 1,2 секунди, трудно е”, допълни Люис.

Какво ще се опитат да подобрят в Мерцедес този уикенд

От Мерцедес вече обявиха, че новата им кола W13 ще е без промени за Гран При на Австралия, като тимът се бори с подскачането, аеродинамичното съпротивление и високото тегло на автомобила от началото на сезона.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти