България (U17) пропиля преднина от два гола, класирането ни за Евро 22 зависи от други

България (U17) и Ейре (U17) завършиха 2:2 в последния квалификационен мач на "лъвчетата" по пътя им към Евро 22. Нашите таланти откриха резултата чрез Роберто Райчев в 13-ата минута, а отново той удвои четири минути преди почивката. Резервата Роко Вата върна едно попадение в 61-ата минута, а в 75-ата Къртис изравни.Така българският тим зае второто място в групата и ще трябва да изчака развитието в другите групи за класирането си на европейското, което ще се проведе в Израел след два месеца. Трикольорите събраха четири точки, а лидер е Португалия с три победи от три мача, след като днес разгроми с 9:1 Финландия.Ако бяхме спечелили двубоя с Ейре, щяхме да сме с 6 точки и със сигурност отивахме на Евро 22, тъй като само най-слабият втори от всички групи няма да вземе квота за Израел.До преди този двубой родните таланти победиха Финландия с 1:0 в първия мач от групата и загубиха с 1:2 от домакина Португалия. Преди това трикольорите се справиха със Сърбия (1:0), Хърватия (2:0) и Лихтенщайн (5:0) в първите квалификации.

Първата по-добра възможност се откри пред Тете, но Божев спаси неговия шут. Постепенно българските футболисти овладяха инициативата и в 13-ата минута откриха резултата чрез Райчев. Две минути по-късно Митков пробва да удвои, но ударът му излезе в аут. Лъвчетата продължиха да са по-активни и в средата на полувремето отправиха нови два изстрела чрез Райчев и Митков, които обаче не попаднаха в очертанията на вратата.В 33-ата минута Шавшак шутира по посока на нашата врата, но в аут.

В 41-ата минута Райчев имаше много добра възможност да удвои, но Дохърти спаси. Секунди по-късно талантът на Славия не прости на стража на Ейре, реализирайки втория си гол в срещата.

Втората част започна по-спокойно от първата. Все пак в 57-ата минута България можеше да поведе с 3:0 след шут на Маринов, но Дохърти спаси. Четири минути по-късно резервата Вата върна едно попадение, а в 75-ата минута Къртис изравни за 2:2.

До края на мача и двата отбора се отвориха в търсене на успех, но на няколко пъти удари на футболистите им излизаха в аут или попадаха в ръцете на вратарите.

БЪЛГАРИЯ (U17) - ЕЙРЕ (U17) 2:21:0 Роберто Райчев 132:0 Роберто Райчев 412:1 Роко Вата 612:2 Къртис 75

БЪЛГАРИЯ (U17): 1. Божев, 7. Атанасов, 6. Георгиев, 5. Маринов, 3. Цонев, 18. Нгуен До, 8. Стоянов, 10. Митков, 9. Райчев, 19. Кирев, 11. Маринов

ЕЙРЕ (U17): 16. Дохърти, 4. Савшак, 5. Хефернан, 2. Къртис, 13. Хейл, 20. Тете, 6. Феризай, 8. Макманъс, 7. Зефи, 14. Блоксам, 9. О’Махони

Още от Национални отбори

Виж всички