Саутгейт пожела на Кейн да подобри рекорда на финала на Световното

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че и за него Хари Кейн е фаворит номер 1 да свали от върха във вечната ранглиста на голмайсторите на националния отбор Уейн Рууни. Той се надява, че Кейн ще стане голмайстор номер 1 на английския национален отбор по време на Световните финали в Катар. Вчера нападателят на Тотнъм донесе победата на Англия с 2:1 над Швейцария, след като вкара дузпа в 78-ата минута. Така 28-годишният играч се изравни с Боби Чарлтън с по 49 гола, докато Рууни има 53.

"Имената, които са около него сега, са невероятни. И той оценява по достойнство тази история. Всеки би казал, че той е фаворит за да подобри рекорда", смята Саутгейт. Попитан дали би искал Хари Кейн да подобри рекорда на Световното първенство, той отговори: "Бих искал Кейн да подобри рекорда на финала! Мисля, че той е доста спокоен по този въпрос, уверен е в себе си. Не знам дали може да се сравнява с Джими Грийвс, който пък държи рекорда за най-много голове средно на броя изиграни мачове. Но мисля, че той е по-близо до това феноменално постижение отколкото всеки друг".

Джими Грийвс, който почина миналата година, има 57 мача и 44 гола за осем години с екипа на Англия – от 1959-а до 1967-а година. Световното първенство в Катар – първото в историята през зимните месеци, ще се проведе от 21-и ноември до 18-и декември. Както се знае, англичаните имат една-единствена титла през 1966-а година, а през 2018-а в Русия останаха четвърти.

Още от Футбол свят

Виж всички