Мерцедес ще имат подобрения за Гран При на Саудитска Арабия

Световните шампиони при конструкторите във Формула 1 от последните осем години Мерцедес трябваше да се задоволят с ролята си на третия най-бърз отбор в откриващия уикенд за сезон 2022 в Бахрейн миналата седмица. На „Сахир“ Люис Хамилтън и Джордж Ръсел бяха далеч от темпото на лидерите от Ферари и Ред Бул, но късните отпадания за дуото на „Биковете“ им позволи да завършат трети и четвърти. 

Именно поради слабото си темпо в Бахрейн от лагера на „Сребърните стрели“ ще въведат някои подобрения по W13 още за втория състезателен уикенд в Саудитска Арабия тази седмица. Новината бе потвърдена от главния инженер на тима Андрю Шовлин при гостуването му в подкаста – F1 Nation.

Хамилтън: Благодарен съм за неочаквания подиум

„Мисля, че имаме няколко лесни печалби, има няколко ниски плода, които се надяваме да оберем в следващите състезания. За момента работи на принципа състезание за състезание. Фабриката работи неуморно, за да имаме най-добрите части.

Тото Волф обясни защо изостава Мерцедес

„Ние се учим с всеки изминал ден. Всеки път, когато колата излезе на пистата, има много работа, която се върши във фабриката. Опитваме се да научим най-много за нея и се надяваме това да ни помогне в Джеда“, каза Шовлин.

Ръсел: Губим време в завоите и на правите

Той също така коментира и какви точно са слабостите на W13 в Бахрейн миналата седмица.

Колите на Мерцедес и Ред Бул са сред най-тежките

„По-много от всичко. Подскачаме, балансът е ужасен, скоростта в бавните завои, нямахме сцепление на изхода от кривите, подаването на мощност можеше да е по-добро, загряването на гумите не е достатъчно добро, а и колата ни е малко тежка. Има много върху какво да работим, много какво да подобрим. Миналата година този списък не беше толкова дълъг след Бахрейн“, завърши Шовлин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти