Щайнер: Няма да запазим третото място, но продължаваме да мечтаем

Кевин Магнусен се завърна във Формула 1 с пето място в Гран При на Бахрейн на старта на сезон 2022 и сложи край на сушата за Хаас, като тимът излезе на трето място при конструкторите.

Миналата година пилотите на Хаас не успяха да спечелят нито една точка, а тимът не развива изобщо колата си, за да може да работи по автомобила за сезон 2022.

„Как да се чувствам след две ужасни години? Страхотно. Радвам се за Кевин и за целия отбор. Още преди началото на сезона знаехме, че сме направили добра кола. Но това не е достатъчно, трябва да изкараш и цялото състезание. На тестовете нямахме по-дълга серия от 18 обиколки, а състезанието в Бахрейн беше 57. Но Кевин и тимът не допуснаха нито една грешка”, обясни Щайнер.

Италианецът обаче обясни, че е реалист за разпределението на силите във Формула 1.

„Не мисля, че ще успеем да запазим третото място при конструкторите. Но продължаваме да мечтаем и се наслаждаваме на момента. Разбира се, че отстъпваме на Мерцедес. Даже с тавана на бюджетите, те имат повече възможности, екипът им знае повече. Ще ни трябват няколко години, за да се доближим до нивото им”, допълни Щайнер.

Клиентите на Мерцедес недоволстват от моторите

Той прогнозира, че Мерцедес няма да имат проблем да излязат на трета позиция в класирането, но ще им е много по-трудно да догонят Ферари и Ред Бул, въпреки че тимът на Макс Верстапен не записа нито една точка в Бахрейн.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти