От Макларън потвърдиха кой би заменил Рикардо в ГП на Бахрейн

След като Даниел Рикардо даде положителна проба за COVID-19 във вчерашния ден, от Макларън веднага започнаха да търсят негов потенциален заместник за Гран При на Бахрейн следващата седмица.

Теоретично австралиецът ще може да се включи в надпреварата на „Сахир“, тъй като задължителната карантина в Бахрейн е само седем дни. Това означава, че той ще бъде освободен навреме, за да се включи в петъчните тренировки, но това ще се случи само, ако даде отрицателен тест.

Даниел Рикардо под въпрос за Гран При на Бахрейн

От лагера на британския екип вече потвърдиха, че Рикардо е започнал да се възстановява и се чувства по-добре. Въпреки това от Макларън са подготвени и ръководителят на тима потвърди, че при нужда австралиецът ще бъде заменен или от Щофел Вандоорн, или от Ник де Врийс.

Двамата са заводски пилоти на Мерцедес във Формула Е и служат като резервни състезатели на „Сребърните стрели“ във Формула 1. През последените години обаче Макларън и Мерцедес имат споразумение, което позволява на базирания в Уокинг отбор да използва резервните пилоти на колегите си от Бракли при нужда.

„Според правилата на местните власи Даниел ще излезе от карантина в четвъртък вечерта. Ако обаче това не се случи споразумението ни с Мерцедес ще влезе в сила и Де Врийс и Вандоорн ще бъдат на наше разположение“, заяви Зайдъл.

Почти сигурно от Макларън ще могат да повикат само действащия шампион във Формула Е Де Врийс, тъй като Вандоорн ще бъде във Флорида, за „1000 мили на Себринг“, първи кръг за сезона в Световния шампионат за издръжливост (WEC). 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти