От Макларън потвърдиха кой би заменил Рикардо в ГП на Бахрейн

От Макларън потвърдиха кой би заменил Рикардо в ГП на Бахрейн

След като Даниел Рикардо даде положителна проба за COVID-19 във вчерашния ден, от Макларън веднага започнаха да търсят негов потенциален заместник за Гран При на Бахрейн следващата седмица.

Теоретично австралиецът ще може да се включи в надпреварата на „Сахир“, тъй като задължителната карантина в Бахрейн е само седем дни. Това означава, че той ще бъде освободен навреме, за да се включи в петъчните тренировки, но това ще се случи само, ако даде отрицателен тест.

Даниел Рикардо под въпрос за Гран При на Бахрейн
Даниел Рикардо под въпрос за Гран При на Бахрейн

От лагера на британския екип вече потвърдиха, че Рикардо е започнал да се възстановява и се чувства по-добре. Въпреки това от Макларън са подготвени и ръководителят на тима потвърди, че при нужда австралиецът ще бъде заменен или от Щофел Вандоорн, или от Ник де Врийс.

Двамата са заводски пилоти на Мерцедес във Формула Е и служат като резервни състезатели на „Сребърните стрели“ във Формула 1. През последените години обаче Макларън и Мерцедес имат споразумение, което позволява на базирания в Уокинг отбор да използва резервните пилоти на колегите си от Бракли при нужда.

„Според правилата на местните власи Даниел ще излезе от карантина в четвъртък вечерта. Ако обаче това не се случи споразумението ни с Мерцедес ще влезе в сила и Де Врийс и Вандоорн ще бъдат на наше разположение“, заяви Зайдъл.

Почти сигурно от Макларън ще могат да повикат само действащия шампион във Формула Е Де Врийс, тъй като Вандоорн ще бъде във Флорида, за „1000 мили на Себринг“, първи кръг за сезона в Световния шампионат за издръжливост (WEC). 

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти