Сайнц: Мерцедес играят типичната си игра

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е на мнението, че в лагера на Мерцедес „играят типичната си игра“ по време на предсезонните изпитания във Формула 1 за 2022 година.

Изказването на испанеца идва, след като и двамата представители на „Сребърните стрели“ определеиха Скудерията като фаворит на база представянето в тестовете до сега. Според Сайнц обаче в Мерцедес за поредна година умишлено прикриват своето темпо, което те ще разкрият или в самия край на тестовете, или чак следващата седмица в уикенда за Гран При на Бахрейн.

Мерцедес показа радикално обновения W13 на старта на теста в Бахрейн

„Мисля, че това е типично за Мерцедес. Вдигат очакванията към другите и след това пристигаме за първото състезание и те унищожават конкуренцията, което е типично. Ако това беше първата година, в която те правиха това можеше и да им повярваме. Те обаче го правят вече 5-6 години и затова никой не им вярва“, каза Сайнц.

От Ферари поставиха под въпрос легалността на огледалата на Мерцедес

От началото на изпитанията в Бахрейн тази седмица пилотите на Ферари дават постоянни времена в челото, докато тези на Мерцедес са по-назад в класирането. Данни от GPS системите обаче показват, че изоставането на W13 идва предимно на правите, което подсказва, че Люис Хамилтън и Джордж Ръсел използват двигателя си в много нисък операционен режим.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти