Световна премиера на Renault Austral

Renault добавя нов модел в своята SUV гама: Renault Austral. Той ще допринесе към усилията за възвръщане на позиции в C-сегмент, който формира ядрото на световния автомобилен пазар. Новият Austral е част от традицията на „автомобилите за живеене“ и бележи следващата основна стъпка в офанзивата в C-сегмент, стартирана от Arkana и новия Megane E-TECH Electric, с решително модерен подход. Новият модел идва на мястото на популярния модел на марката Kadjar.

Austral е съперник на Ford Kuga и Toyota RAV4 и е първият модел на марката, който използва новата платформа на компанията, разработена съвместно с Mitsubishi и Nissan и която позволява използването на електрифицирани системи за задвижване.

Renault Austral разкрива леко силуета си
Renault разкрива повече за новия Austral

Новият модел излиза на пазара с хибридно задвижване в два варианта - меки хибрид и пълен хибрид с мощност 130, 140, 160 и 200 конски сили, като двигателите са 1,2-литров 3-цилиндров и 1,3-литровият 4-цилиндров мотор, разработен съвместно с Mercedes. От Renault определят 1,2-литровия агрегат като “алтернатива на дизела”, тъй като моделът няма да се предлага с дизелов двигател.

Шасито на Austral ще се предлага в два варианта: гъвкава торсионна греда за версиите с предно предаване и заден многораменен мост със системата 4Control Advanced за версиите с двойно предаване.

Austral ще е първият модел на Renault, който се предлага в новата версия Esprit Alpine, създадена, за да пресъздава формите на моделите на спортната марка Alpine. Тази версия на Austral се отличава с по-агресивен дизайн и с нов екстериорен цвят - сатененосив. Другите елементи, характерни за версията са по-различна решетка, сплитър, 20-инчови черни алуминиеви джанти Daytona с емблема на Alpine, сатененочерни релси за покрива и още акценти в екстериора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти