Ето какви ще са промените по пистата в Джеда преди ГП на Саудитска Арабия

В края на месец януари организаторите на Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1 обявиха, че ще извършат известни корекции по пистата в Джеда преди втората визита на шампионата в края на месеца.

Всички промени идват в отговор на критиките, които бяха отправени по адрес на пистата и липсата на видимост в определени сектори. Поради тази причина на завои 2, 3, 14 и 21 бетонните бариери ще бъдат преместени с между 1.5 и 2 метра назад, като тези промени вече бяха обявени през януари.

Променят пистата в Джеда преди втората Гран При на Саудитска Арабия

Подобна промяна ще има и на последния, 27-и завой, на който Макс Верстапен се удари в края на квалификацията през декември. Последната крива ще е единствената, на която границата на трасето ще бъде променена спрямо първото издание на Гран При на Саудитска Арабия.

Към всички тези промени организаторите на състезание в Джеда обявиха, че ще направят допълнителни промени и по завои 4, 16, 22 и 24. На тях ще бъде сложена мантинела, която да позволи на пилотите да „облизват“ стената, с което да запазят повече скорост, както те правят в Монако. 

Формула 1 усети липсата на Чарли Уайтинг в Саудитска Арабия

Втората в историята Гран При на Саудитска Арабия ще се проведе на 27 март, като тя ще бъде втори кръг за сезон 2022 във Формула 1. Кампанията ще стартира седмица по-рано с Гран При на Бахрейн.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти