Герхард Бергер опитва да убеди Валентино Роси за участие в DTM

Бившият пилот от Формула 1 и шеф на Германския шампионат за туристически автомобили (DTM) Герхард Бергер призна, че води преговори с легендата на MotoGP, седемкратния световен шампион в кралския клас Валентино Роси. Австриецът все още е в начална фаза от разговорите с оттеглилия се от най-високото ниво на мотоциклетния спорт 42-годишен италианец. 

Валентино Роси: Майка ми ме притискаше да отида във Формула 1

Ако Бергер успее да убеди Роси да дебютира още през тази година в шампионата, това ще е огромна реклама за страдащия в последните години DTM шампионат. Австриецът признава, че основното желание на Валентино са шампионатите за издръжливост и е по-вероятно да има развитие по въпроса през 2023 година. 

Когато звездите стават легенди

„Вече водим разговори с мениджърите на Валентино за евентуално негово участие в DTM шампионата още през тази година. По-вероятно е обаче това да се случи през следващия сезон“, коментира Бергер. 

„Роси иска да се концентрира над кариера в шампионатите за издръжливост, но DTM може да му даде огромен опит, преди да премине към битките в дългите дистанции“, завърши австриецът. 

През тази година Роси ще се състезава с Audi RS LMS в шампионата GT World Challenge Europe.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти