Манчестър Сити може да се пробва за Лука Модрич

Манчестър Сити обмисля възможността да отправи оферта към халфа на Реал Мадрид Лука Модрич. 36-годишният хърватин все още не е подновил договора си с "белия балет", а той изтича през лятото. На "Сантиаго Бернабеу" са убедени, че рано или късно ще постигнат сделка с футболиста, но "Гражданите" може и да размътят водата, пише "Ел Насионал".

Желанието на Модрич е да завърши кариерата си в Реал и той е готов да преподпише. В същото време обаче той е започнал да се изнервя от трудните преговори с ръководството. Шефовете на "Сантиаго Бернабеу" го натискат да намали заплатата си и да преподпише до 2024 година, което не се харесва много на халфа. Така той може и да преосмисли решението си, особено ако от Манчестър Сити му предложат достатъчно атрактивна оферта.

Гуардиола смята, че Модрич може да донесе още опит и спокойствие в халфовата линия на "Гражданите" и с радост би работил с него. Тепърва обаче ще видим дали подобен трансфер може да се осъществи.

И през този сезон хърватинът си остава ключов играч за Реал Мадрид. Той има 5 асистенции в 20 мача. В кариарете си за "белия балет" пък може да се похвали с 411 мача и 28 попадения. Той има 4 Шампионски лиги и 2 титли на Испания откакто дойде на "Сантиаго Бернабеу".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти