Пиоли похвали отбора си и изрази недоумение от отменения гол

Наставникът на Милан Стефано Пиоли определи представянето на своя отбор в мача с Наполи като едно от най-добрите през сезона въпреки домакинската загуба с 0:1. Той също така изрази недоумението си от отменения гол на Франк Кесие в края на двубоя заради пасивна засада на Оливие Жиру.

Наполи отново надхитри Милан като гост, ВАР помогна на "партенопеите"

„Знам, че ще кажат, че съдиите са приложили правилника, но как е възможно играч, който лежи на земята, да възпрепятства противников футболист? Няма начин Жиру да пречи на Жуан Жезус. Краката на Жиру бяха далеч и той направи всичко възможно да се отдръпне. Мисля, че днес доказахме, че не сме уморени. Определено можем да играем с повече качество, но по отношение на агресия, физика и решителност това беше сред най-добрите ни представяния през сезона. Неведнъж спечелихме топката обратно, като ми харесаха интензитетът и глада на отбора. Сгрешихме няколко паса и лесно губехме топката, но не видях проблем с кондицията ни. Вижте, би било по-лесно да кажа, че сме изразходвали много енергия през сезона и сме имали твърде много контузии, но изобщо не вярвам в това.

Мисля, че това беше сред най-добрите ни мачове откъм агресия, интензитет и концентрация. Защитавахме се почти изцяло в противниковата половина, играхме твърдо и определено не заслужавахме да загубим. Съжаляваме заради получения ранен гол, тъй като трябваше да се позиционираме по-добре. Останалата ни част от представянето ни обаче беше много добра. Изразходвахме доста енергия като всички отбори в Европа, но не видях тим, който е изтощен физически или психически.

Нуждаехме се от момент на индивидуална класа в последната третина от терена, но тази вечер това ни липсваше с изключение на няколко пъти, в които Жуниор Месиас игра един на един със защитниците им. Жиру не беше готов за 90 минути, тъй като беше аут за 3 седмици и направи само няколко тренировки. Направих смените, когато реших, че моментът е подходящ. Мисля, че играхме добре и преди тях. Не можеш просто да пускаш дълги пасове по въздуха, тъй като ставаш твърде предвидим. Разигравахме топката и използвахме двата фланга. Смените ни дадоха енергия и различно позициониране, но отборът беше почти безгрешен. Липсваше ни единствено малко качество в последната третина от терена“, коментира Пиоли след мача. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти