София Годжа с дубъл във Вал д'Изер

След като вчера София Годжа спечели спускането във френския курорт Вал д'Изер, днес италианката бе над всички и в супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 

Годжа направи много силни последни два сектора на пистата „Орилие Кили“ и с време от 1:19.23 си гарантира петата победа от началото на сезона. Втора на 0.33 зад италианката изненадващо се класира Рагнахил Мовинкел от Норвегия, а тройката с пасив от 0.51 затвори втората представителка на Скуадрата Елена Куртони.

На само 0.01 секунда зад Куртони остана нейната сънародничка и победителка от последното Супер-Г в Санкт Мориц миналата неделя Федерика Бриньоне. Петицата бе затворена от американката Микаела Шифрин, която бе с 0.75 по-бавна от Годжа.

В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината Супер-Г водач с две победи от четири старта и актив от 320 точки е Годжа, следвана от Бриньоне с 227 и Куртони с 226 в изцяло италианска тройка. 

В генералното подреждане за Световната купа лидер с 635 пункта отново е Годжа, втора с 570 е Шифрин, а трета с 340 е Петрал Влъхова (Словакия). Действащата носителка на големия кристален глобус за трети опреден уикенд не участва в стартове от Световната купа, тъй като през тази година тя ще предимно в техничните дисциплини.

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник и сряда с два гигантски слалома в Куршевел. Първоначално френският курорт трябваше да приеме само един старт, но проваленото състезание в Килингтън, САЩ наложи промяна в графика.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти