София Годжа отново недостижима в спускане на Световната купа

София Годжа отново недостижима в спускане на Световната купа

Олимпийската шампионка в дисциплината спускане от 2018 година София Годжа записа своята седма поредна победа в спускане за Световната купа, след като триумфира в надпреварата във Вал д'Изер, Франция.

На пистата „Орилие Кили“ италианката даде време от 1:41.71 след ново перфектно спускане, с което бе с 0.27 секунди по-бърза от Брийзи Джонсън. Американката за трети пореден старт в дисциплината завърши като подгласничка на Годжа, след като направи това и в двете надпревари в Лейл Луис, Канада.

На трета позиция в днешния ден се класира австрийката Мириам Пухнер, която бе с 0.91 по-бавна на първата. Нейната сънародничка Рамона Зийбенхофер даде четвърто време, а двукратната носителка на малкия глобус в спускането Илка Стухец от Словения завърши пета.

Със своята трета победа от началото на сезона Годжа успя да поведе в генералното класиране за Световната купа, в което с общ актив от 535 точки тя води с десет на Микаела Шифрин. Американката не участва в днешния ден, въпреки че бе заявила, че няма да пропуска скоростни дисциплини през кампанията. Трета в подреждането с 340 пункта е действащата носителка на големия кристален глобус Петра Влъхова (Словакия), която също не стартира днес.

В битката за малкия глобус лидер с максималните 300 точки е Годжа, втора с 240 е Джонсън, а трета със 152 е третата от днес Пухнер.

Програмата на Световната купа при дамите продължава утре със старт в дисциплината супергигантски слалом, който отново ще се проведе във Вал д'Изер и ще започне в 12:00 часа българско време.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички