Рекордьорът Лева: Мисля, че достигнах ново ниво

Футболистите на Байерн (Мюнхен) ще имат заслужена двуседмична почивка за Коледните празници след като приключиха годината с победа и нов рекорд за Роберт Левандовски. Старши треньорът Юлиан Нагелсман освободи играчите до 2 януари, когато те ще започнат подготовка за втората част от сезона.

"Горд съм с цялата година. Мисля, че достигнах ново ниво. Годината беше бурна и изпълнена с много емоции", заяви Роберт Левандовски след победата с 4:0 над Волфсбург и подобрения рекорд на Герд Мюлер, датиращ от 1972 година, за най-много попадения в една календарна година. Полският нападател се разписа в последния двубой на Байерн за 2021 година и събра 43 гола на сметката си. 

"Сега ще се насладя на времето със семейството и приятелите. Можем да гледаме към следващата година в добро настроение", каза още Левандовски.

Нагелсман пък се пошегува със защитника Бенжамен Павар, който трябваше да напусне игра снощи, за да отиде до тоалетната, а след това бе сменен. "Той дойде и ми каза на френски, че трябва да отиде до тоалетната. Разбрах го, въпреки че френският ми е на училищно ниво", каза Нагелсман.

Байерн си хареса звездата на Лийдс

Спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич пък коментира, че не се планират трансфери през януари, защото тимът е добре селектиран.

Още от Футбол свят

Виж всички