Интер започна преговори за дуо на Сасуоло

От Интер са започнали преговори за двама играчи на Сасуоло – нападателя Джанлука Скамака и халфа Давиде Фратези, пише „Гадзета дело спорт“.

Според изданието двамата са големите цели на италианския шампион за януарския трансферен прозорец. Оттам подчертават как директорът Джузепе Марота е голям привърженик на 22-годишните футболисти. Той се поинтересувал от позицията на „неровердите“ по време на своя скорошна среща с колегата си Джовани Карневали в централата на Серия „А“. Заради финансовите си трудности обаче „нерадзурите“ искат да привличат играчи чрез наем със (задължителна) опция за откупуване, докато Сасуоло не желаят да се разделят със своите футболисти през зимата и са склонни единствено на постоянна продажба през лятото. В полезрението на "Змията" е и нападателят Джакомо Распадори.

Скамака е оценен на 40 млн. евро, като през този сезон италианският национал има 16 мача и 5 гола. Фратези си няма поставена цена, като статистиката му през кампанията е 17 срещи с 3 попадения във всички турнири. Интер също така следи 19-годишния централен защитник на Емполи Матия Вити, който има 7 изиграни двубоя през настоящия сезон. В миланския гранд го смятат за следващия Алесандро Бастони, когото привлякоха през 2017-а от Аталанта.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти